Relatietherapie Amsterdam

Relatietherapie: de emotionele verbinding herstellen

Wanneer relatietherapie?

Herstel je liefdesrelatie door relatietherapie in Amsterdam. Soms loopt het in een liefdesrelatie niet meer als vanzelfsprekend. Relatietherapie & begeleiding kan dan helpen anders met jezelf en je partner om te gaan.

Relatietherapie geef ik samen met Emily Nijhuis. Door samen relaties te begeleiden is er een betere afspiegeling van de dynamiek die in een relatie speelt. Vaak zien we stellen (hetero/ homo/ bi) in relatietherapie wanneer er veel strijd is of wanneer partners een emotionele verwijdering voelen.

Het herstellen van de emotionele verbinding is het belangrijkste doel van de therapie.

Stellen komen meestal in relatietherapie wanneer partners:

 

  • elkaar niet meer begrijpen.
  • verschillen ervaren in behoefte aan intimiteit en seksualiteit.
  • vastlopen in belemmerende of terugkerende patronen in de relatie.
  • verwijdering of een afstand voelen ten opzichte van elkaar.
  • een conflicterende relatie hebben (aantrekken/ afstoten).
  • hernieuwd vertrouwen in elkaar willen vinden.
  • met respect voor elkaar en in verbinding uit elkaar willen.

Herstellen van de emotionele verbinding

Door o.a. samen te onderzoeken wat er binnen de relatie in jou geraakt wordt en deze gevoelens te herkennen en te erkennen, leer je jezelf en de ander beter kennen. Je leert zelf verantwoordelijkheid te nemen voor wat er bij jou van binnen gebeurt en hoe je de ander dat kunt laten weten. Wat is van jou en wat is van de ander? Door inzicht hierin wordt de eigen(aardig-)heid van een ieder zichtbaarder en de relatie oprechter.

Tijdens de therapie leer je je te openen naar door middel van gesprek en oefeningen. Hoe kan je de ander laten weten wat er bij jou van binnen gebeurt en hoe kun je dit als partner ontvangen? Door dit met elkaar te onderzoeken komt er inzicht in elkaars patronen en gedragingen en wordt er voelbaar wat er gebeurt binnen de relatie. Jullie leren anders met elkaar omgaan, waardoor de emotionele verbinding wordt hersteld en de liefde weer kan gaan stromen. Voor verdere informatie kijk ook op www.relatietherapie-praktijk.nl

Twee handen belicht met wit, blauw en rood licht.

Werkwijze & Achtergrond

Relatietherapie in de praktijk

De relatietherapie is gebaseerd op onze jarenlange ervaring in het begeleiden- en opleiden van groepen, stellen en individuen m.b.t. relatievraagstukken binnen hun persoonlijke- en beroepsmatige ontwikkeling. We maken binnen de relatietherapie naast de haptotherapie gebruik van verschillende structuren en oefeningen uit effectief bewezen therapieën en methoden zoals de Relatie-en Systeemtherapie, Groepsdynamica, Rationeel Emotieve Therapie, Tantra en EFT. (Emotionally Focused Therapy)

Kosten & Vergoeding

Haptotherapie voor relaties & tarieven

Haptotherapie wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering van de meeste zorgverzekeraars.

De kosten per sessie van ongeveer 1,5 uur bedragen € 120,- p.p. Meestal wordt een bedrag vergoed van ongeveer € 50,-  p.p. per behandeling. Voor haptotherapie is geen BTW verschuldigd.

Voor vergoedingen per zorgverzekeraar voor een behandeling klik op de knop hier beneden.

Afzeggingen

Mochten jullie onverhoopt niet kunnen komen dan graag dit op tijd doorgeven. Graag zo vroeg mogelijk zodat ik nog mogelijkheid heb anders in te plannen.

Afzeggingen binnen 2 dagen van te voren (48 uur) worden in rekening gebracht.

Logo, Renze Boersma, Haptotherapie

Maanhof 21
1109CB Amsterdam

: 06 4120 6816

: renze@haptotherapie-praktijk.nl

U kunt gratis parkeren in de straat of op de oprit voor de praktijk.