Ervaringen cliënten met haptotherapie

Reviews van cliënten zelf bij Haptotherapie Praktijk Amsterdam

Voorbij de mist (video review)

Naast de tekstuele reviews is er ook een video review.

Bekijk de video review van Chandra over de haptotherapie bij Renze Boersma.

Reviews van cliënten:

Lees hieronder een aantal reviews van mensen die haptotherapie bij Renze Boersma hebben gevolgd.

Contact met mijn hele lijf

Jaap, 57 jaar, coach

“Onlangs heb ik bij Renze een aantal sessies gevolgd n.a.v. (behoorlijke) stress klachten. Renze wist in heel korte tijd mij op mijn gemak te stellen door het stellen van de juiste vragen. Hierdoor konden wij vrij snel beginnen met de ‘behandeling’. Al snel bleek dat ik mij door de stressklachten totaal niet meer bewust was van mijn lijf en tot dan toe alle issues die er speelden met mijn hoofd probeerde op te lossen. Hierdoor vergat ik mijzelf met allerlei fysieke klachten tot gevolg. Ik heb geleerd dat ik veel bewuster contact kan maken met mijn hele lijf en dat ervaar ik als zeer prettig. Renze’s warme persoonlijkheid en no-nonsense aanpak leiden bij mijn klachten snel tot resultaat”.

Luisteren naar wat mijn lichaam mij vertelt

Mariette, 35 jaar, docente

“Ik heb de haptotherapie als heel prettig ervaren. Doormiddel van de sessies ben ik verder op weg in het vinden van een goede balans tussen werk en een druk privé leven. Ik raak mezelf hierin af en toe kwijt. Doordat ik nu heb geleerd om beter met mijn lichaam en geest in contact te staan en goed naar mezelf te luisteren ben ik beter in balans en ervaar een bepaald rust in de hectiek van het leven. Kortom enorm veel gehad aan de sessies met Renze. Het blijkt goed voor mij om af en toe bij Renze langs te gaan en mijn balans in tact te houden”.

Omgaan met angst

Leonie, 28 jaar, hulpverlener

“In het verleden heb ik behandeling gehad voor paniekklachten die ontstonden door ingrijpende gebeurtenissen in mijn kinderjaren. Deze behandelingen sloegen niet aan. Hierom en omdat ik zelf uit het hulpverlenersvak kom, vroeg ik mij eerlijk gezegd af wat een haptotherapeut mij nog te bieden had. Uit nieuwsgierigheid naar de therapie en als laatste optie omdat de klachten opnieuw opspeelden, ben ik het toch aangegaan. Hoe cliché het ook klinkt, de eerste sessie maakte meteen een verschil. Renze is heel open, geduldig en oprecht. Hij maakt echt contact en spiegelt je. Je leert jezelf daardoor nóg beter kennen. Alles op je eigen tempo en heel ongedwongen. Ik word mij steeds meer bewust van hoe mijn eigen doen en laten in verbinding staat tot mijn gevoel. Door mijzelf en mijn gevoel belangrijker te gaan vinden, leer ik beter voor mijzelf zorgen. Ik sta regelmatig bewust stil bij de situatie en wat deze met mij doet. Ik stem steeds meer mijn gedrag af op mijn gevoel, in plaats van (onbewust) andersom. Het vergt tijd, maar aandacht besteden aan mezelf en mijn gevoel wordt steeds meer eigen. Dat geeft rust. Daar heb ik de rest van mijn leven baat bij en de paniek verdwijnt naar de achtergrond”.

Gevoelens een plek geven

 René, 50 jaar, leidinggevende

“Ik was op een een punt in mij leven aangekomen dat de door mij gekozen levensstrategie van doorgaan en niet zeuren niet meer werkte. Er was een moment waarop er veel bij elkaar gekomen was, een moment waarop je gaat nadenken hoe nu verder? Zo gaat het in iedergeval niet. Dingen moeten een plekje krijgen en verwerkt worden. Het is goed om beter naar jezelf te luisteren. En vooral zaken loslaten. Doordat haptotherapie fysiek is – is het voor mij concreet. Als ik fysieke spanning door aanraking kan los laten kan ik dat ook met psychische spanning. Ik ben bewust geworden van hoe spanning zich opbouwt en wat ik nodig heb om het te laten afvloeien. Ik kan zaken benoemen en uitspreken en weet ze een plek te geven. Ik ben me veel bewuster van mijn gevoel en accepteer dit ook. Dit brengt rust en geeft mij een goed vooruitzicht. Ik ben vooral nieuwsgierig wat er voor mij in het verschiet ligt en wat er op mijn pad komt. Renze heeft een warme en professionele benadering. Waardoor ik open naar hem kan zijn en hem mijn gevoelens kan toevertrouwen”. 

Logo, Renze Boersma, Haptotherapie

Maanhof 21
1109CB Amsterdam

: 06 4120 6816

: renze@haptotherapie-praktijk.nl

U kunt gratis parkeren in de straat of op de oprit voor de praktijk.