Haptotherapie Praktijk Renze Boersma in Amsterdam

Voelend in contact met jezelf en de ander

Voor wie?

Is haptotherapie geschikt voor mij?

Haptotherapie is geschikt voor iedereen die zich graag persoonlijk wil ontwikkelen en daarbij het lichaam (ervaren en voelen) als uitgangspunt wil nemen.

Wanneer je het leven minder uit het hoofd en meer vanuit het lijf wilt ervaren.

Specifiek is haptotherapie geschikt voor mensen met vragen / ontwikkelingen op het gebied van:

 

  • Eigen lijf: niet lekker in je vel zitten. Overmand worden door gevoelens of juist gevoelens hebben van lusteloosheid.
  • Grenzen: leren ja-nee zeggen. Eigen grenzen ervaren en leren stellen. Eigen lichamelijke grenzen ervaren. Bij zichzelf willen leren blijven. Leren omgaan met boosheid.
  • Zelfvertrouwen: meer zelfvertrouwen krijgen. Vergroten van gevoelens van eigen waarde. (opnieuw) Leren voelen, durven en doen.
  • Angst en spanning: Eigen angst en spanningsklachten leren hanteren. Eigen gevoelens van veiligheid leren vergroten. Stappen durven te nemen op het gebied van werk, relaties en vrije tijd.
  • Vitaliteit: meer vitaliteit ervaren. Reïntegreren na stress of burn-out. Vergroten belastbaarheid en veerkracht. Omgaan met depressieve klachten en vermoeidheid.
  • Autonomie: vergroten eigen invloed op voelen en eigen beslissingen nemen.
  • Relaties & Intimiteit: Vergroten van zelfgevoel. Leren relateren vanuit jezelf. Omgaan met (eigen) kwetsbaarheid en angst voor afwijzing. Leren doorbreken van belemmerende patronen. Zie ook relatietherapie.
  • Pijn: anders leren omgaan met klachten van pijn. Vergroten van eigen belastbaarheid en veerkracht.
  • Rouw en verdriet: accepteren van verdriet, leren loslaten. Eigen voeling krijgen voor afscheid en hechting.

Dit zijn enkele thema’s die kunnen spelen. Bij alle vragen die spelen rondom voelen en contact is haptotherapie Amsterdam een mogelijk geschikte (aanvullende) therapie.

Intake

De eerste 3 sessies maken onderdeel uit van de zogenaamde intake. Tijdens deze sessies maak je kennis met haptotherapie en onderzoeken we de hulpvraag.

Een sessie duurt ong. 1 uur. Na deze 3 sessies evalueren we de voortgang en bespreken we het vervolgtraject.

Op deze manier kunnen we beide afstemmen of we op de goede weg zijn en of het aanbod kloppend is.

Wat is haptotherapie?

Wil je meer weten over haptotherapie? Bekijk dan de pagina “wat is haptotherapie”.

Haptotherapie-Praktijk-Handen

Vervolg

Na de intake starten we met de “behandeling”. Tijdens de sessie staat steeds het voelen en ervaren in relatie tot jouw hulpvraag centraal (zie ook wat is haptotherapie). We evalueren regelmatig of we op “de goede weg” zijn. Het aantal sessies is afhankelijk van jouw hulpvraag en het proces.

Gemiddeld genomen zijn dat 10 sessies, maar bij een intensieve hulpvraag kan dat (veel) langer zijn. Er is tijdens de sessies veel aandacht voor integratie van wat je ontwikkeld hebt, zodat je steeds autonomer (zelfstandiger) met je omgeving (en ook dus van mij als therapeut) in contact staat.

De laatste sessie besteden we altijd aandacht aan afscheid en integratie van wat je hebt doorlopen en doorvoeld. Dit is belangrijk voor het afronden. Voor jezelf (vaak komen allerlei thema’s nog eens langs) en voor mij om het begeleidde proces te kunnen afronden. Afscheid is een belangrijk onderdeel van leven en een kunst op zich. Je bent altijd welkom om weer terug te komen als het tegen zit of als daar weer een behoefte ontstaat.

Werkwijze

Haptotherapie in de praktijk

Haptotherapie valt binnen de eerstelijns gezondheidszorg. Een verwijzing (van de huisarts) is niet nodig. Een afspraak maken voor een intake kan op twee manieren. Je kunt het contactformulier invullen en dan mail ik je terug. Je kunt me ook bellen voor het maken van een afspraak voor een intake. Vergeet dan niet je telefoonnummer achter te laten.

Er is ook een mogelijkheid eerst kennis te komen maken met mij en mijn manier van werken. Het kennismakingsgesprek duurt 20 min. en hieraan zijn geen kosten verbonden. Mocht je dit willen, geeft dit dan aan op het contactformulier of tijdens het maken van de eerste afspraak.

Kosten & Vergoeding

Haptotherapie en zorgverzekering

Haptotherapie Amsterdam wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering van de meeste zorgverzekeraars.

De kosten per sessie van ongeveer 1 uur bedragen € 90,-. Voor haptotherapie is geen BTW en geen eigen bijdrage vanuit de basisverzekering verschuldigd.

Informeer bij je eigen zorgverzekeraar voor de vergoeding of klik op de knop over vergoedingen zorgverzekering.

Afzeggingen

Mocht je onverhoopt niet kunnen komen dan graag dit op tijd doorgeven. Graag zo vroeg mogelijk zodat ik nog mogelijkheid heb anders in te plannen.

Afzeggingen binnen 2 dagen van te voren (48 uur) worden in rekening gebracht.

Logo, Renze Boersma, Haptotherapie

Maanhof 21
1109CB Amsterdam

: 06 4120 6816

: renze@haptotherapie-praktijk.nl

U kunt gratis parkeren in de straat of op de oprit voor de praktijk.