Over Renze Boersma

Haptotherapeut in Amsterdam en omgeving

Mijn naam is Renze Boersma (48), vader van twee prachtige kinderen en woonachtig in Amsterdam samen met mijn man. Ik ben werkzaam als haptotherapeut en docent Agogiek (Begeleidingskunde) aan een verpleegkundige opleiding in Amsterdam.

Mijn therapeutschap heeft zich mede gevormd door mijn ervaring en werkzaamheden binnen de sociaal-pedagogische hulpverlening (gedragsmoeilijke jongeren) en mijn werk als trainer en docent communicatie en psychologie aan verschillende opleidingen en organisaties in het sociaal-agogisch werk en de gezondheidszorg. Sinds 2021 ben ik werkzaam als docent aan de Academie voor Haptonomie in Doorn.

(Opleidings-) Achtergrond Renze Boersma

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd op sociaal-agogisch gebied waaronder o.a. SPH (1996-2000), Docentenopleiding Omgangskunde (2002-2004), Lichaamsgericht Begeleiden (2006-2010), Tibetaanse Yoga en Meditatie (2008-2010), Haptotherapie (2013-2018) en Specialisatie Relatietherapie (2020-2021).

Renze-Boersma-Haptotherapeut-Amsterdam

Mede op grond van bovenstaande heb ik een begeleidingsstijl ontwikkeld die zich kenmerkt door een persoonlijke benadering waarbij jouw persoonlijke vraag en ontwikkeling centraal staan. Mijn humor en lichtheid in het begeleiden zijn typerend voor mij. Ik werk ontwikkelingsgericht, waarbij ik vooral uitga van al het goede wat al aanwezig is. We hebben immers allemaal onze eigen uitdagingen in het leven en vanuit ervaringen geleerd om daar (positief of negatief) mee om te gaan.

Haptotherapie

Het bijzondere en de meerwaarde van haptotherapie vind ik dat je je weer leert verbinden met jezelf, ook met de minder plezierige gevoelens en ervaringen. Vaak willen we daarvan weg of vinden we voor de onplezierige gevoelens een oplossing met ons denken. Dat werkt vaak tijdelijk goed, maar op den duur dient zich wat gevoeld wil worden toch aan. Binnen de haptotherapie is er de aandacht en ruimte om hierbij stil te staan.

In 2012 kwam ik in contact met haptotherapie, een benadering die het accent legt op het ervaren en (door-)voelen. Ik wist al veel over mezelf -had per slot van rekening al meer dan 35 jaar met mezelf geleefd en verschillende agogische opleidingen gevolgd- maar ervaarde dat echt toelaten, toevertrouwen en voelen een kunst op zich is. De haptotherapie sprak me zo aan dat ik destijds naast mijn werk als docent ontwikkelingspsychologie en communicatie een opleiding ben gestart tot haptotherapeut.

De haptotherapie heeft me persoonlijk een weg geboden naar meer zelfacceptatie en vertrouwen door me te leren verbinden met mezelf, mijn lijf en mijn gevoelens. Dat had ik nog niet eerder gevonden met psychologische inzichten en het redelijk denken. Vaak krijg ik hetzelfde terug van cliƫnten die aangeven dat ze zich nu pas echt beter (over zichzelf) zijn gaan voelen doordat hun gevoelens en daarmee zijzelf er meer mogen zijn. Er is meer (zelf-)acceptatie en een hervonden contact met zichzelf. Dat vind ik het mooie van mijn vak en daar word ik iedere keer weer blij van!

Naast haptotherapie geef ik ook relatietherapie waarbij het herstellen van de emotionele verbinding binnen de relatie het belangrijkste doel is. De haptotherapie heeft hierbinnen een belangrijke plek. Eigen (belemmerende) contactpatronen worden ervaren en inzichtelijk gemaakt en je leert je openen in jezelf en naar de ander, waardoor je relatie (h)echter en oprechter wordt.

Je bent van harte welkom voor het maken van een afspraak of voor verdere informatie! Vul hiervoor het contactformulier in of kijk op de contact pagina.

Afspraak maken?

Als je vragen hebt of een afspraak wil maken kan dat via de contact pagina.

Haptotherapie-Praktijk-Amsterdam-Renze-Boersma

Maanhof 21
1109CB Amsterdam

: 06 4120 6816

: renze@haptotherapie-praktijk.nl

U kunt gratis parkeren in de straat of op de oprit voor de praktijk.